|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Rooster de pistachepitten in een droge koekenpan en hou ze in een bord nog even apart. Verwarm de grillpan voor. Smelt in de steelpan 50 gr suiker samen met 1 el water. Doe zogauw het begint te karamelliseren de pistachepitten in de pan en laat goudbruin worden. Schenk dan de notenkaramel op de met bakpapier bekleedde snijplank en laat het iets afkoelen. Hak dan de karamel met een scherp mes fijn (of met een keukenmachine). Schraap het merg uit het vanillestokje en klop de slagroom met de rest van de suiker en de vanillemerg stijf. Meng er dan de kwark door. Bestrijk de snijvlakken van de perziken met olijfolie en grill ze tot ze mooi zacht zijn en dat mooie grill-streepje hebben. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 442 kcal / Eiwit 8 gr. / Vet 30 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 33 gr. | ||
Benodigd : Grillpan, koekenpan, steelpan, snijplank, bakpapier, scherp mes | ||
Suggesties : Serveer de perzikhelften in schaaltjes en schep er een lepel kwarkroom en pistachepraliné bij. Smullen! |